Club Active Barendrecht

Body & Mind

Pilates studio Barendrecht

Pilates is een methode van training en beweging ontworpen om het lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Er zijn verschillende voordelen te halen uit het beoefenen van Pilates. Zoals verbeterde longcapaciteit en longcirculatie.

Bij Pilates studio Barendrecht kun je deze methode van training en beweging beoefenen. In onze hoogwaardige Pilates studio wordt gewerkt met het volgende: Grote bal, kleine bal, Pilates Stick, Pilates Peformer, MVE , en de Power Circle.

Qigong Tai Chi

Qigong Tai Chi is de methode die wordt gebruikt door mensen van alle leeftijden, om o.a. pijn, stress en angst weg te nemen en innerlijke rust te bereiken. De gezondheidsaspecten van Tai Chi komen voort uit dezelfde uitgangspunten als de oosterse vechtkunst.

Een lang en gezond leven

Een vrije doorstroming van Qi wordt gezien als de beste garantie voor een lang en gezond leven. Deze vrije energiestroom wordt verkregen door de bewegingen van een tai-chi vorm regelmatig te beoefenen.

Qigong Tai Chi is ook een opmerkelijke methode met oefeningen die de vicieuze cirkel van diverse medische klachten kunnen doorbreken, zoals reuma, hoge bloeddruk, depressie, hartaandoeningen, stress/angsten, revalidatie, multiple sclerose (MS) en chronisch vermoeidheidssyndroom (ME). Natuurlijk is ook ontspanning & plezier een belangrijk aspect.

Yoga

Club Active verzorgt o.a. Hatha Yoga, Aerial Yoga, Power Yoga en Astanga Yoga.

Yoga is een methode, waarmee we onze mogelijkheden en beperkingen leren herkennen en evenwicht kunnen brengen tussen de functies van lichaam en geest. Deze methode heeft mensen al duizenden jaren geholpen om lichamelijk gezond te blijven en zich geestelijk verder te ontplooien. Yoga komt oorspronkelijk uit India, maar kan door iedereen worden beoefend. Yoga is gebaseerd op de ervaring van het individu zelf. Wie de mogelijkheden van yoga wil ontdekken, zal bij zichzelf moeten beginnen.

Yogalessen

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Bij de ene vorm voel je je prettiger dan bij de andere. Zoek daarom de yogavorm die bij jou past. Bij twijfel welke yogales voor jou het meest geschikt is, kun je altijd contact opnemen. Uiteraard ben je vrij om alle lessen te proberen.

Breathe

In ons dagelijks leven verspillen we veel energie door onbewust oppervlakkig en te snel te ademen. Door bewust te zijn van je adem en door je ademhaling bewust en positief te beïnvloeden, kun je zelf bijdragen aan je gezondheid. In je dagelijks leven is je lijf vaak op de ene plek terwijl je gedachten elders zijn. Maar wanneer jij je bewust bent van je inademing en je uitademing breng je je geest terug naar je lichaam. Even stilstaan, geen spanning, geen druk, maar alle aandacht bij en voor jezelf. In deze les staat dus de ademhaling centraal in samenwerking met yoga. Een gezonde ademhaling is cruciaal voor je fysieke en geestelijke gezondheid.

Bekijk onze openingstijden
­