Skip to main content

BOXING BAG

Boxingbag is een bokstraining waarbij de souplesse, techniek & lenigheid, centraal staan.

Boxingbag training is bedoeld voor mensen die geen fysiek contact wensen, daarom worden bepaalde technieken alleen op een bokszak getraind en niet direct op het lichaam.

Boxingbag is geschikt voor iedereen, zowel man als vrouw, jong of oud, fit of minder fit. Hiermee kun je je weerbaarheid, balans en inzicht vergroten. Zo leer je grenzen te stellen of bewaken en om te vertrouwen op je eigen kracht. Daarnaast is Boxingbag een prima uitlaatklep voor emoties zoals boosheid, angst, stress of verdriet.

Sprekende bokshandschoenen
Zodra de bokshandschoenen aangaan, gebeurt er iets met de deelnemers. Iedereen vindt het spannend, stoer of een beetje onwennig. Tijdens het praten mag je je gevoelens op een andere manier uiten. Sterker nog: je hoeft soms even helemaal niks te zeggen of te denken. Je mag je handen laten spreken!

Ten eerste is Boxingbag gewoon leuk en leerzaam. Je praat, beweegt, wordt uitgedaagd en geprikkeld om binnen jouw eigen mogelijkheden te werken aan jouw thema. Ten tweede leer je nog beter kijken naar je eigen gedrag. Je ervaart wat boksen is en wat dit lichamelijk en mentaal met je doet. Ook leer je uit je hoofd te komen, weer naar je lichaam te luisteren en hierop te vertrouwen. Zo maak je weer verbinding. Samen gaan we negatieve energie omzetten naar positieve energie. Hierdoor komt er ruimte voor je persoonlijke groei.

Boksend in beweging
Als trainer zet ik mijn kennis en ervaring in om jou letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Tijdens deze lessen, die maximaal 50 minuten duren, werken wij één op één in een rustige en veilige omgeving aan jouw thema.